De Kleine Prins

De school waar u bewust voor kiest

West-Vlaams Kampioenschap Schoolschaken – 19.11.2022

Aangemaakt op november 21st, 2022

Dit weekend nam De Kleine Prins – als enige school van Menen – deel aan het West-Vlaams Kampioenschap Schoolschaken. We namen met een grote delegatie aan dit gebeuren deel. Van schaken is algemeen geweten dat het bij kinderen heel wat voordelen biedt:

– zij ontwikkelen denkstrategieën;

– ze leren een berekend risico nemen;

– ze leren vooruit denken, anticiperen;

– ze leren stapsgewijs en planmatig denken;

– ze leren hun plan bijsturen en aanpassen;

– ze leren denken in meerdere oplossingswegen;

– ze leren met veel zaken tegelijk rekening te houden;

– ze leren zich verplaatsen in de denkwereld van iemand anders;

– het is goed voor het ontwikkelen van de zelfbeheersing;

-…

In hun nieuwe ‘Kleine-Prins-Schaak-Tshirt’ verdedigden zij de kleuren van onze school. En we mogen weer trots zijn! Het 6de leerjaar behaalde een 6de plaats en is zo rechtstreeks geplaatst voor het Vlaams Kampioenschap. Onze meisjesploeg won de battle van de ladies en eindigde op de eerste plaats in de categorie meisjes. Onze mini’s wonnen ook hun duel tegen een andere ploeg mini’s en mochten zo ook de trofee van eerste in de lucht steken. De dag werd dus meer dan in schoonheid afgesloten.

Dankjewel aan meester Kurt om dit project te trekken; dankjewel aan de begeleidende leerkrachten en ouders!!!

Geniet je mee van wat sfeerbeelden? Klik hier.