De Kleine Prins

De school waar u bewust voor kiest

Kinderrechtendag en verjaardag van De Kleine Prins op 19 november 2021!

Aangemaakt op november 19th, 2021

Op 20 november is het Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Dat werd gevierd op onze school. Al 10 jaar lang zijn wij de eerste en enige kinderrechtenschool van Menen: een titel die we met trots dragen en die we elke dag opnieuw proberen waar te maken. 10 jaar kinderrechtenschool: dat moest gevierd worden… Daarom organiseerden wij vandaag een heuse kinderrechtendag. In alle klassen van kleuter en lager werd rond de kinderrechten gewerkt met een film, een lied, een spel, een quiz, een verhaal,… Bovendien koppelden wij dit aan de 30ste verjaardag van De Kleine Prins, die voor deze speciale gelegenheid persoonlijk langskwam. Als apotheose kwamen we met alle kinderen samen op de speelplaats. We konden genieten van de kinderrechten-rap, zongen samen voor de verjaardag van De Kleine Prins, schreven allemaal onze naam op een grote canvas (‘Recht op een eigen naam’) en als slot werden we door De Kleine Prins getrakteerd op het enige echte Kleine Prinsen-gebak, ons gebracht door Debbie Malysse (Debbies Momentum). Wat een zalige dag! Klik op deze link voor de foto’s: https://photos.app.goo.gl/4nWiqxE1ikKmngyb9