De Kleine Prins

De school waar u bewust voor kiest

Verlenging herfstvakantie

Aangemaakt op oktober 28th, 2020

Beste ouders, dag Kleine Prinsen en Prinsessen,

Zoals u ondertussen kon vernemen, wordt de herfstvakantie dit schooljaar met enkele dagen verlengd. Dit betekent concreet dat de vakantie start op zaterdag, 31 oktober en dat ze duurt tot  woensdag, 11 november. De school herstart op donderdag, 12 november

Wij willen benadrukken dat wij deze verlenging van de vakantie niet beschouwen als een ‘extra rustpauze’ voor de leerkrachten. Tijdens die twee extra dagen zullen al onze leerkrachten aan het werk zijn om de start op 12 november grondig voor te bereiden, zodat zij op een kwaliteitsvolle manier les kunnen geven aan zowel de kinderen die naar school komen als de kinderen die in quarantaine zijn.

De bedoeling van deze verlenging is alléén om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het virus afgeremd wordt door kinderen en volwassenen een tijdlang uit elkaar te houden. De volledige duur van de vakantie is immers 12 dagen en dat is twee keer de incubatietijd van het virus. Zo kunnen er alvast geen besmettingen meer gebeuren binnen de scholen en hopen we dat we op een goede manier verder kunnen werken tot aan de kerstvakantie. 

Tijdens deze vakantie wordt er geen opvang op school georganiseerd. Als we toch opvang zouden organiseren, brengen we kinderen uit verschillende klassen samen en dat moeten we nu vermijden. Ouders die in de problemen zitten, kunnen op school een ‘attest van sluiting’ vragen. Zo kun je bij je werkgever enkele dagen verlof wegens overmacht aanvragen. Stuur hiervoor een mail naar info@dekleineprins.be of een bericht op Smartschool.

Na de vakantie staan we met z’n allen klaar om verder te werken onder ‘code oranje’. Dat betekent vooral dat we de kinderen – zeker binnen – zoveel mogelijk in de eigen klasbubbel houden. Ook de refterwerking, de rijenvorming,… zullen dus wat aangepast verlopen. Maar jullie weten ondertussen dat wij als school alles in het werk zetten om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen.

We begrijpen dat het voor een aantal gezinnen niet makkelijk is om opvang te regelen. We begrijpen ook dat er over dit alles verschillende meningen bestaan. Toch zijn we als school verplicht om ons aan de richtlijnen te houden die we van de overheid ontvangen. We rekenen daarbij op jullie begrip en we blijven hopen dat we met z’n allen samen zo vlug mogelijk deze crisis overwinnen. Veel goede moed aan iedereen!

Vriendelijke groeten,

Kristof, namens het voltallige team van De Kleine Prins